Jak pečovat o psa v zimě

kavalír v oblečku a na vodítku stojí ve sněhu a kouká rovně

Zima je v plném proudu a naši psi jsou v sedmém nebi, když se můžou honit za sněhovými vločkami a válet se ve sněhových závějích. Čím větší jsou však zimní radovánky, tím větší nastává péče o psí kožich a především tlapky. Ty jsou v zimě velmi namáhané kvůli mrazu a posypové soli, které je všude nadbytek. Proto se v dnešním článku podíváme na vhodné kosmetické produkty, které vašemu psovi pomohou zimu přečkat v pořádku a vám usnadní spoustu práce.

Jaké produkty jsou na trhu dostupné?

Suchý šampon

Je váš pes přes zimu venku, rád se válí v bahně, ale nerad se koupe, nebo máte potřebu ho často koupat, i když víte, že to pro něj není příliš dobré?
Tak přesně vy oceníte kouzlo suchého šamponu, aplikace je velmi snadná a rychlá a lze provádět klidně venku v mrazu. Stačí jen šampon vmasírovat do srsti, srst rozčesat a je to. Kožich vašeho parťáka je suchý, čistý a voňavý.

Sušící rukavice

Pokud s vámi pes žije v bytě, jistě znáte trampoty typu „Než se otočím pro hadr na utření pacek, je bláto na koberci i na sedačce.“ . Jasně, psi to moc nemusí, hadr je na jejich ochozené tlapky hrubý a otírání zdlouhavé. Naštěstí jsme našli lepší řešení, kterým je rukavice se sušícím mikrovláknem, která je extra měkká a tak hebká na dotek. Váš pes si utírání pacek s ní zamiluje, stane se vaším po-procházkovým rituálem a vysušit s ní můžete i kožich.

Péče o tlapky

Žijete ve městě a váš pes tak často přichází do styku se štěrkem a posypovou solí? Posypová sůl se bohužel ve velkém množství nachází na cestách i chodnících. Tlapky našich mazlíků jsou tak namáhány mechanicky a jsou velmi dehydratované. Proto je třeba tlapky po příchodu domů osušit a řádně ošetřit. Možností, čím tlapky opatřit je hned několik.
Můžete použít Regenerační balzám na tlapky, který je účinnou prevencí, pomáhá ochránit tlapky před bolestivými záněty. Další možností je krém, který se používá pouze jako prevence proti vysoušení a praskání kůže při otlacích. Velmi oblíbená je také mast se včelím voskem, která pečuje a chrání tlapky proti odřeninám.

Záleží jen na vás, co vyberete a co vašemu pejskovi bude nejvíce vyhovovat.

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie